40 yaşından sonra orqanizmə müsbət təsir edən məhsullar
40 yaşından sonra orqanizmə müsbət təsir edən məhsulların siyahısını tədqiqatçılar tərtib etdilər.
Nutrisioloqlar hesab edirlər ki, 40-dan sonra orqanizmdə olan yaş dəyişiklikləri və maddələr mübadiləsinin pozulmasını bu ərzaqlar aradan qaldıra bilərlər.Mütəxəssislər əmindirlər ki, bu məhsulların istifadəsi nəinki orqanların sağlamlığını saxlamağa, həm də onları cavanlaşdırmağa kömək edəcək.
40 yaşdan sonra mütəxəssislər daha çox balıq istifadə etməyi məsləhət görürlər. Balıq yaglı olmalıdır. Yaglı balıq zülallarla və vitaminlərlə zəngindir.
Medtime.az Rus mətbuatına istinadən xəbər verir ki, Qaragilə insanlar üçün çox faydalıdır. Bu giləmeyvədə bir sıra vitaminlər və antioksidləşdiricilər olur. Qaragilə görməni və yaddaşı yaxşılaşdırır.
Pomidoru qeyri-məhdud miqdarlarda yemək olar. Onlar Ç, A və E vitaminləri ilə zəngindirlər.
Brokkolidən istifadə etmək çox faydalıdır. Bu tərəvəzdə çoxlu vitamin C və A vardır. O sellülozla, fosforla və folio turşusuyla zəngindir.